Magunkról

A Pendola Cégcsoport

A pendola olasz szó, ingaórát jelent. Filozófiánkat  az inga kiszámítható, biztonságos mozgása szimbolizálja.
A csoport első cégét 1986-ban alapította Zsohár Árpád tulajdonos, aki 1988 óta vezeti a cégcsoportot.
A cégcsoport  tagjai elsősorban ingatlan-beruházással, -hasznosítással, -fejlesztéssel, és üzemeltetéssel foglalkoznak, e mellett telekommunikációs szolgáltatás(internet, kábeltelevízió, telefon), őrzés-védelem, marketing és kommunikációs szolgáltatások is megtalálhatók tevékenységeik között.
A cégcsoport több mint 20 éves tevékenysége során számtalan sikeres projektet valósított meg, fejlesztett, beruházott épített és üzemeltetett.

A cégcsoport  célja, hogy a magyar ingatlan beruházási piacon új, Nyugat-Európában már alkalmazott megoldásokat honosítsanak meg a magyar sajátosságok figyelembevételével.

Az elmúlt 10 év alatt bebizonyosodott, hogy ez a törekvés fontos és sikeres, hiszen ez idő alatt a cégcsoport Budapest VII. és VIII. kerületének egyik legnagyobb beruházójává vált. A belváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerületében, a lakások százával gyarapodó VIII. kerületben folyó beruházások meghatározó részét a Pendola cégcsoport valósította meg, elősegítve így a Józsefváros rehabilitációját.
 A Pendola Cégcsoport rendkívül nagy figyelmet fordít az egyes projektekben a parkosításra. A beruházások döntő többségére jellemzőek a zöldteraszos, emeleti lakások, a közös díszkertek, játszóterek, kisebb parkok. Az elképzelést a VIII. kerület Víg utca 11-13 szám alatti 30.000 m2 összterületű ingatlanon valósítottuk meg. Az itt kialakított emeleti szinteken lévő zöld terület nagysága 3.800 m2. A projekt bekerülési értéke 3,8 MD Ft volt. Átadására a 2007. évben került sor.

Cégcsoportunk számára az eddigi legnagyobb szakmai kihívást az egykori Garay téri piac helyére épült Garay Üzletközpont és Piac, valamint Apartmanház felépítése jelentette. Ez a multifunkcionális ház közel 69.000 m2-en, magában foglal egy 3 szintes üzletközpontot, benne őstermelői piacot, egy 3 szintes teremgarázst, valamint 5 szinten 231 lakást. A beruházás a Garay tér teljes megújulását, a környező házak felújítását, illetve a tér parkosítását is magában foglalja, létrehozva így egy új erzsébetvárosi központot. A beruházás megvalósulási értéke 12.6 MD Ft. Átadására 2008. évben került sor.

A cégcsoport folyamatos fejlődésének alapfeltétele, hogy a munkafolyamatok innovatív megoldásokat tartalmaznak. Ez a tendencia jellemző az építkezéseken alkalmazott műszaki megoldásokra, és az értékesítés rendszerére egyaránt.

Értékesítési rendszerünket vevőink kényelmére és biztonságérzetére koncentrálva alakítottuk ki. Saját értékesítési csapattal szolgáljuk ki ügyfeleinket, melynek tagjai naprakész információval rendelkeznek, tökéletesen felkészültek a lakásainkat és egyéb ingatlanjainkat érintő valamennyi technikai és pénzügyi kérdést illetően. A Pendola Cégcsoport marketinges munkatársai a beruházásokról, rendszeres frissítésű weboldalakat készítenek, amelyeken nyomon követhetőek a cégcsoport tevékenységei.

Több beruházásunk (például Szent András Ház, VIII.kerület; Garay Üzletközpont és Apartmanház, VII.kerület) saját, 24 órás biztonsági szolgálattal egészül ki (Pendola Vagyonvédelmi Kft.), kielégítve így vásárlóink maximális biztonságérzetét.

A Garay Üzletközpont és Apartmanház kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatását a cégcsoport egy újabb cége, a Pendola Telecom biztosítja, mely a lakók és az üzlettulajdonosok komfortérzetét növeli (kedvező árak, gyors szolgáltatás, házon belüli ügyintézés és ügyfélszolgálat).

A Pendola Cégcsoport 2008-ban kezdte el a szentesi Petőfi szálloda műemléki felújítását, amelynek keretén belül egy 5 csillagos szálloda kerül kialakításra a hozzátartozó létesítményekkel. A szállodában közel száz szoba lesz, mintegy 250 férőhellyel, több thermál medence, well-ness, fit-ness részleg, éttermek, kávéházak, kaszinó, mélygarázs és egyéb szolgáltatások. Az épület érdekessége, hogy egy színháznak is otthont ad, melynek műemléki rekonstrukciójára is sor kerül.

Társadalmi szerepvállalásunk fókuszában  a hazai sport támogatása található. A tulajdonos tagja a Vasas SC elnökségének, egyik fő támogatója a Vasas SC labdarúgó szakosztályának. E mellett  számos kulturális, művészeti és sport eseményt, kiadványt támogat a cégcsoport, abból a felismerésből kiindulva, hogy  társadalmi hasznosságunk nem csupán az általunk bonyolított projektekben, hanem ezek eredményéből a közösségek működésének támogatására fordított segítségben is  megnyilvánul.

A Cégcsoport tulajdonosa és munkatársai is aktívan részt vesznek a hazai sport életben. Két kollegánk a vitorlázásban jeleskedik, a „Dragon” hajóosztályban, és a magyar bajnokságban is előkelő helyezéseket érnek el. Kollegáink nyertek már SAP évadnyitó versenyt, OKI Kereked kupát, Mihálkovics emlékversenyt, Raiffeisen kupát, Füred One Design kupát. Nemzetközi versenyeken is jó eredményt érnek el. Ebben a hajóosztályban rendezik meg a „Pendola Dragon Nagydíjat”, melynek kizárólagos szponzora a Pendola Cégcsoport.