Referenciák

A Pendola Cégcsoport projektjei

Garay Üzletközpont és Piac - 1076 Budapest, Garay tér 20. (üzletközpont + 232 lakásos társasház)
A régi Garay téri piacot 1931-ben adták át a vásárlóközönségnek, melyet Krendsei Géza fővárosi műszaki tanácsos és Szabó Jenő építész terveztek. A régi piac 2003. december 31-ig üzemelt. Az eltelt 72 év során oly mértékben megromlott az épület műszaki állapota, hogy a VII. kerületi Önkormányzat 2003. június 20-i testületi határozatában úgy döntött, hogy a piacot bezárja és a Pendola Holding Center Kft-vel közösen egy új üzletközpontot és  piacot épít a kerület lakóinak kiszolgálására.
A Garay tér Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja mellett helyezkedik el, a Keleti pályaudvar szomszédságában négy utca által határolt területen. A Murányi utca, Péterffy Sándor utca, Garay utca és a Cserhát utca által határolt területen álló üzletközpont a 2-es és az épülő 4-es metrótól öt percre van, a 79-es trolibusz a téren áll meg.

ImageA piac tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy a korábbi funkcióját megtartsa, új funkciókkal (üzletközpont, parkolóház, lakóegységek stb.) bővüljön, ugyanakkor a XXI. század követelményeinek is megfeleljen az épület.
 Az épület alá 4 szintes parkolót építettünk, amely 636 db személygépkocsi befogadására alkalmas. Ez nagymértékben csökkenti a környéken kialakult parkolási gondokat. A négy pinceszinten a gépkocsi parkoló helyeken túl, tárolókat, raktárakat alakítottunk ki az előírásnak megfelelő világítással és tűzoltó berendezésekkel.
Gépi szellőztetés, CO érzékelő, automata tűzjelző és oltó berendezés, továbbá kiépített kamera rendszer szolgálja az autók és utasaik biztonságát.

A -2 szinten az üzletek, irodák és éttermek logisztikai helyiségeit helyeztük el, közel 3.500 m2-en. A -1 szintre helyeztük a piacot 6500 négyzetméter területen, amelybe beletartozik az őstermelői piac, a hús, zöldség, pékárú és más egyéb élelmiszerkereskedések.
A piac megközelítése mozgólépcsők, felvonók segítségével megoldott úgy, hogy a vásárlóknak a Murányi és Cserhát utca felöli oldalon közvetlenül, az üzletközpontba történő belépés nélkül is elérhető. A földszinten szolgáltató üzleteket helyeztünk el, illetve kisebb kávézók és gyorsétkezdék várják a vendégeket, amelyek többsége  az üzletközpont és az utca felé is árusítási lehetőséggel rendelkezik.

Az 1. emeletre helyeztük el a célirányos vevői rétegeket kiszolgáló üzleteket, amelyek választéka az adott vásárlói rétegnek teljes körű szolgáltatást nyújt.
A 2. emelettől a hatodik emeletig 232 lakást építettünk. A zöldteraszos lakások impozáns látványt nyújtanak az ott élők és a szomszédos épületekben lakók számára is.
A négy bástyában 30 nm és 75 nm közötti lakásokat alakítottunk ki, amelyekhez a bejáratot 4 különálló lépcsőház biztosítja. Ezáltal az épület multifunkcionális jellege teljesen megoldott, úgy hogy a különböző funkciók működésükkel nem zavarják egymást.
A Garay Üzletközpont és Piac teljes beépítettsége 69 ezer négyzetméter. Az épületen belül 26 liftet helyeztünk el, amelyekből négy az üzlettereket köti össze, közülük kettő  látványlift. A vásárló kényelmét szolgálja továbbá 6 db mozgólépcső is. A vásárlótér és a lakások központilag légkondicionáltak.
Az épület kívülről klinker homlokzatot kapott, amely elegáns megjelenésével markáns arculatot biztosít, egyben visszautal a múltra. Az üzletek nyílászárói a legújabb technológiával elkészített, fém és üveg kombinációjúak.
A Péterfy Sándor utca felöli oldalon 1767 négyzetméteres tér szökőkúttal és játszótérrel biztosítja a környék lakóinak a pihenését. 
A Garay téri Üzletközpont és Piac eddigi működési tapasztalata bizonyítja az építtető multifunkciós épülettömb létesítésére vonatkozó elképzelésének helyességét.

Szent András Ház - 1084 Budapest, Víg u. 11-13. (230 lakásos társasház)
A beruházás alapgondolata volt, hogy a belváros szívében, kitűnő közlekedési lehetőséggel, olyan kis méretű lakásokat építsünk, amely az új otthont teremtő fiatalok számára is elérhető. A fővárosban tanuló vagy tanulmányait most kezdők részére is - kis szülői segítséggel - jobb megoldás lehet, mint egy lakás bérlése vagy a kollégiumi elhelyezés. A jelenlegi kaotikus közlekedési helyzet mellett nem elhanyagolható, hogy ingatlanainktól minden egyetem gyalog elérhető. A munkahelyekre sem kell több órát utazni. A közbiztonság a térfigyelő rendszer kiépítésével megoldott, egyes épületekben 24 órás porta szolgálat üzemel. Gondoltunk azokra is akik életüket nagyobb létszámú családban, nagyobb lakásban kívánják élni, élvezni az iskola, gimnázium közelségét. Számukra 1 + 2 x fél szobás 60 -80 m2-es lakásokat terveztünk. Ezekhez a lakásokhoz ugyanilyen méretű zöldtető is tartozik, amely kizárólagos használatú.
A modern, funkcionális és a komfortérzetet fokozó különleges építészeti megoldásokat ötvöző épületben a fiatalok anyagi lehetőségeit figyelembe vevő rendkívül kedvező ár-érték arányú lakások várják majd az első otthonba költözőket, vagy azokat akik csak egyszerű saját tulajdonú lakást szeretnének vásárolni - akár kedvező feltételű hitelre is.
A belváros adta lehetőségekhez mérten a zöld tetőkertek- teraszok illetve díszkertek kialakítására törekszünk.
Az épület környezete: Elhelyezkedése: Közvetlen a Blaha Lujza térnél, új építésű házak környezetében, a főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontjánál (metro, villamos, buszok). Egyetemek, főiskolák gyalog is 15 percen belül elérhetőek. Bevásárlóközpontok, éjjel-nappal nyitvatartó üzletek, vásárcsarnok és a még hagyományőrző szakmák, apró üzletei biztosítják a környéken élők ellátottságát. Korházak, klinikák, szakrendelők központi helye. A belváros szinte minden színháza könnyen elérhető.

Budapest, VIII. Baross u. 42. (13 lakásos társasház)
Budapest, VIII. Baross u. 42. (13 lakásos társasház)


Budapest, VIII. Víg u. 5-7. (44 lakásos társasház)
Budapest, VIII. Víg u. 5-7. (44 lakásos társasház)


Budapest, VIII. Víg u. 9. (22 lakásos társasház)
Budapest, VIII. Víg u. 9. (22 lakásos társasház)


Budapest, VIII. Bérkocsis u. 20. (46 lakásos társasház)
Budapest, VIII. Bérkocsis u. 20. (46 lakásos társasház)


Budapest, IX. Bokréta u. 36. (53 lakásos társasház)
Budapest, IX. Bokréta u. 36. (53 lakásos társasház)


Budapest, VII. Izabella u. 23. (20 lakásos társasház)
Budapest, VII. Izabella u. 23. (20 lakásos társasház)